martes, 11 de xullo de 2017

Unha vintena de empresas crea un grupo de traballo para promover os Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable entre elas Grupo Calvo.

A Rede Española de Pacto Mundial crea un grupo de traballo para promover os Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable na industria de alimentación e bebidas


A Rede Española de Pacto Mundial creou un grupo de traballo para promover os Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable na industria de alimentación e bebidas, xunto coa Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura e o Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente. As conclusións desta iniciativa serán recollidas nunha publicación que se presentará no primeiro trimestre do próximo ano

A Rede Española de Pacto Mundial creou un grupo de traballo formado por preto dunha vintena de grandes compañías do sector da alimentación e as bebidas para impulsar a aplicación dos 17 Obxectivos de Desenvolvemento Sustentable (ODS), columna vertebral da Axenda 2030 de Nacións Unidas como un chamado universal á adopción de medidas para poñer fin á pobreza, protexer o planeta e garantir que todas as persoas gocen de paz e prosperidade.

A iniciativa pretende identificar aquelas áreas nas que a actividade desta industria pode ter un maior impacto, para ter así unha visión completa dos posibles retos e oportunidades na súa contribución ao cumprimento da Axenda 2030. Deste xeito, recompilaranse boas prácticas e estudaranse casos de éxito, á vez que se fixarán unha serie de indicadores para medir o progreso.

O grupo está formado por grandes compañías, pemes e asociacións sectoriais: Agroamb Prodalt, Alcampo, Calidade Pascual, Coato, DIA, Ebro Foods, Ecodes, O Corte Inglés, Asociación Empresarial de Marcas de Restauración, Grupo Eroski, Grupo Siro, Mahou San Miguel, Mercadona, Prosalus, Supracafe, Federación Española de Industrias de Alimentación e Bebidas (FIAB) e Aecoc. Así mesmo, conta co apoio da  Organización das Nacións Unidas para a Alimentación e a Agricultura (FAO), así como do Ministerio de Agricultura e Pesca, Alimentación e Medio Ambiente (Mapama).

Forman parte do grupo consultivo desta iniciativa: Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (Anged), Dacsa Maicerías Españolas, Freixenet, Funddatec,  Galletas Gullón, Grupo Calvo, Asociación Nacional de Fabricantes de Conservas de Peixes e Mariscos , Centro Técnico Nacional de Conservación de Produtos da Pesca (Anfaco), Mans Unidas e Unicef.

O grupo está aberto ás achegas de todas as empresas que operen neste sector e que sexan asinantes do Pacto Mundial, coa intención de estender as accións para implantar un modelo de desenvolvemento sustentable e a longo prazo.

Cristina Sánchez, directora de proxectos da Rede Española do Pacto Mundial e coordinadora deste grupo, apunta respecto diso "a importancia de traballar a sustentabilidade co marco máis ambicioso a nivel mundial, os ODS, que son a Axenda da humanidade, cun enfoque sectorial, onde se favorecen alianzas e optimízase o coñecemento achegado polos expertos do sector".

Ningún comentario:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...